În nord-estul Tunisiei, clima este subtropicală; în sud, clima capătă caracteristici de deșert tropical. Vara, temperatura aerului este între +33 la +35°С. Briza mării de pe litoral dă o senzație de răcoare, așa că nu vei simți canicula foarte tare. Temperatura mării rămâne la peste +20°C chiar și toamna.
Este potrivit să planifici vacanțele în Tunisia de la sfârșitul lunii aprilie, când aerul se încălzește la o temperatură de +24°C și până la sfârșitul lunii noiembrie. Sezonul de înot durează de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie.
Țara este situată în partea de nord-est a Africii și are țărmuri scăldate de Marea Mediterană. Constă din zona de continent și insule. Cu Libia se învecinează în sud-est, iar Algeria este situată la granița de vest. O treime din teritoriul țării este ocupată de Munții Atlas, restul este acoperit de savane, în platoul central se află deșertul Sahara. Plantații de palmieri și citrice se răspândesc în partea de sud a țării.
Araba este limba oficială. După vremea protectoratului Franței, limba franceză a rămas comună în rândul populației locale. Islamul moderat este considerat religie de stat.
Populația indigenă este un trib de berberi, ei încă se găsesc în Tunisia. După ei au apărut fenicienii, care au stabilit aici colonii, printre care și Cartagina. În 149-146 î.Hr e. ia amploare conflictul cu Imperiul Roman, care se încheie cu distrugerea Cartaginei. Teritoriul trece în stăpânirea Imperiului Roman, iar după prăbușirea acestuia - la vandali și de la aceștia - la Imperiul Bizantin.
În secolele VII-XVI s-au stabilit aici arabii, care au înlocuit cultura romană și au introdus islamul. Până la sfârșitul acestei perioade, teritoriul a fost numit Tunisia. În perioada 1881-1956, țara se afla sub controlul Franței, după care și-a câștigat independența și a proclamat crearea unei republici.
Bucătăria tunisiană este un amestec de tradiții culinare arabe, asiatice și franceze. Printre specialități se numără mâncărurile din cușcuș pe care localnicii se pricep să le gătească, precum și adăugarea de ton la o varietate de preparate. Gustul preparatelor este bogat: condimentele, uleiul de măsline și ierburile accentuează notele gastronomice și le oferă arome neașteptate. Pâinea este ruptă manual și înmuiată într-un condiment picant - harissa, care se prepară pe bază de ardei roșu ras, usturoi, condimente și ulei.
Localnicii beau ceai verde cu mentă și îl prepară cu muguri de pin sau migdale, beau cafea cu cardamom. Vinificația este dezvoltată în Tunisia, aici veți fi răsfățați cu vinuri minunate.